Az alt attribútum hosszúsága és minősége

2014 dec 22.

Egy web oldal külseje nagyban meghatározza azt, hogy pontosan mennyi bevételünk lesz belőle. A keresőoptimalizálás szintén ezen cél sikerességéért felelős, azonban nem csak az a fontos, hogy megfelelő mennyiségű tartalom legyen a portálon, hanem az is, hogy ezekhez az anyagokhoz képek is tartozzanak.

Azonban mára már nem elég, hogy a képek csak szimplán beillesztésre kerülnek, hiszen speciális tartalommal kell őket ellátni. Hogy ez mennyire legyen hosszú, és hogy mit tartalmazzon, azt az alábbiakban részletezzük: A hosszúság az alt attribútumok esetében 75 és 100 karakter közé tehető, semmiképp sem érdemes nagyobb mennyiségű szöveget hozzá társítani az egyes képekhez.

keresőoptimalizálás www.veteranlink.huTartalom szempontjából szintén fontos a minőségre figyelni, hiszen mindenképp kapcsolódnia kell a kép témájához a szövegnek is, ahogy látható a keresőoptimalizálás összetett feladat. Persze fel kell tennünk a kérdést, hogy az adott kép pontosan milyen szerepet tölt be az adott web oldalon, hiszen a szöveget is ennek megfelelően kell megírni. Ha viszont nem vagyunk pontosan a kép szerepével tisztában, érdemes ezt egyénileg meghatározni, de természetesen lehetnek átfedések.

Hozzászólások kikacsolva.