Mi a megoldás foghiány esetén?

2019 dec 01.

Mi a megoldás foghiány esetén?

Az életkor előrehaladtával sajnos a fogak állapota könnyen romlásnak indulhat. A folyamatot nagymértékben gyorsítja a nem megfelelő táplálkozás, a hanyag szájhigiénia, illetve a rendszeres fogászati ellenőrzések hiánya. A fogszuvasodás, a fogkőlerakódás és az ínygyulladás is foghiányhoz vezethet, amivel már mindenképp szakemberhez kell fordulni, hiszen az evésben és a hangképzésben is nehézségeket okozhat.

Ha csak néhány fogat kell pótolni

Szerencsés esetben csak egy fogat kell pótolni a fogbeültetés során, ez ugyanis azt jelenti, hogy a foghiány időben kezelésre kerül. Vannak, akik először csak a foghúzást kérik, aztán hosszú évekig várnak a fogászati beavatkozás igénybevételével, mondván, hogy úgysem érződig az elvesztett fog hiánya. Valójában azonban már egy fog eltávolítása is nagy galibát tud okoznia szájüregben, idővel ugyanis a még meglévő, egészséges fogak romlását eredményezheti. Amikor a szakembereknek már több fog pótlására kell megoldást találniuk, akkor az implantáció elvégzése bonyolultabbá, hosszabbá és nem utolsó sorban költségesebbé válik. Ez abban az esetben is igaz, ha az implantátum Győr fogászati rendelőjében kerül beültetésre.

Ha a teljes fogsort kell pótolni

Amikor a fogak állapota annyira leromlik, hogy sorra ki kell húzni őket, vagy pedig maguktól kihullanak, a fogbeültetés abban az esetben is megoldást nyújt a problémára. Ha valamilyen oknál fogva az érintett nem szeretne műfogsort viselni, akkor kérheti, hogy a mesterségesen kialakított fogakat a szakemberek egyenként, csúcstechnológiás módszerrel építsék be a szájüregébe. Ebben az esetben az elkészített fogsor ugyanolyan stabil és esztétikus lesz, mint az eredeti. Az implantátum Győr rendelőjében akkor is beültethető, ha a teljes fogsort pótolni kell.


Hozzászólások kikacsolva.