Modern fűtési és hűtési rendszerek az Ódor Klímától

Modern fűtési és hűtési rendszerek az Ódor Klímától

Cégünk, az Ódor Klíma a világpiacokon is aktív, olasz székhelyű Windex Group hivatalos magyarországi partnere, és számos termékének kizárólagos hazai forgalmazója.

Ennek köszönhető, hogy termékpalettánkon található Windex klíma, fan-coil, folyadékhűtő és Windex hőszivattyú is.

Amennyiben építkezik, esetleg a már meglévő hűtési vagy fűtési rendszerét cserélné, valószínűleg érdekli, hogy a hőszivattyús rendszerek milyen előnyökkel és hátrányokkal járnak a régebbi megoldásokkal szemben. A legtöbbeket nyilvánvalóan az ár, és a költségek érdeklik elsősorban, így kezdjük is ezzel. Egy hőszivattyús rendszer telepítése általánosságban jelentősen drágább, mint egy légkondicionálóé vagy kazáné, ez nem vitás. Azonban mindenképpen észben kell tartani, a hőszivattyú jóval hatékonyabban üzemel, így hosszabb távon rengeteg energiát, és ezzel együtt természetesen pénz takarít meg, és akár középtávon is képes visszahozni az árát.

Emellett rendkívül komfortos és könnyen használható. Mivel elektromossággal működnek, természetesen nem igényelnek kéményt, és gázszivárgástól vagy gázrobbanástól sem kell tartani. Modern technikájuknak köszönhetően a légtér hűtése és fűtése is energiatakarékosabb, mint a tradicionális rendszerekkel, továbbá a hőmérséklet is pontosabban szabályozható. A régebbi készülékek gyakran ki-be kapcsolnak, ahogyan próbálják tartani a kívánt hőmérsékletet; ezzel szemben a hőszivattyú használatakor nem tapasztalható hőingadozás.

Tehát kényelmes és takarékos megoldás, de előnyei ezzel nem érnek véget. Mivel a széndioxid-kibocsátás jelentős része az épületek hűtéséből és fűtéséből származik, egy hőszivattyús rendszer használatával a környezetért is nagyon sokat tehet, mivel ökológiai lábnyoma nagyságrendekkel kisebb lesz. Ha mindenki hatékony, elektromos rendszerekkel hűtené és fűtené otthonát Európában, a kontinens széndioxid-kibocsátása évente több száz millió tonnával kevesebb lenne.

A hőszivattyúk telepítése fejlett technológiájukból adódóan korántsem számít egyszerűnek, ezért mindenképpen ajánlott tapasztalt szakemberekre bíznia azt,

hiszen a legkisebb hiba is könnyen eredményezhet nagyon jelentős anyagi kárt. Szakértő csapatunkban viszont mindig, minden körülmények között megbízhat, ha fűtés- vagy hűtéstechnikáról van szó. Nem csak beszereljük és beüzemeljük hőszivattyús rendszerét, de a szervizt és az esetleges javításokat is ránk bízhatja. Az általunk forgalmazott termékekre és munkánk színvonalára természetesen minden esetben hosszútávú garanciát vállalunk.